"Verkoop bij inschrijving"

Wanneer er nieuw aanbod op de markt verschijnt, is het tegenwoordig al een hele kunst om een afspraak tot bezichtiging te kunnen plannen, bij de desbetreffende makelaar. De nieuwste trend is inmiddels dat er soms al (ruim) overboden wordt, vóór dat de geplande bezichtigingen zelfs zijn uitgevoerd. Met als gevolg dat al deze afspraken worden afgebeld... Zeer frustrerend voor de consument!

In die wijze van werken gaat Makelaardij Sneek niet langer mee. Al voor de start van de verkoop wordt met al onze opdrachtgevers een afspraak gemaakt over de verkoopprocedure. Bij een verkoop bij inschrijving zullen de geplande bezichtigingen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd en krijgt iedereen een eerlijke kans krijgt om een bod uit te brengen.
 

Wat is een "Verkoop bij inschrijving?"

Wanneer er voor een bepaalde woning meerdere geïnteresseerden zijn, kan in overleg met de opdrachtgever worden besloten om een verkoop bij inschrijving te organiseren. Dit betekent dat alle kijkers die de woning hebben bezichtigd, voor een bepaalde datum hun beste bod mogen uitbrengen. Zo krijgt iedereen een gelijke kans. Na de sluitingsdatum kiest de opdrachtgever voor het beste bod en wordt de koopovereenkomst opgesteld. Alle mensen die een bieding hebben gedaan worden geïnformeerd over de afloop.